Bravčové mäso

Wellington s bravčovou panenkou

Potrebujeme: 1 kus bravčovej panenky 1 lístkové cesto 2 vajcia olej soľ mleté korenie sušený majorán 1 strúčik cesnaku 4 zemiaky hladkú múku Ako na to: Bravčovú panenku odblaníme, posolíme, pridáme korenie a prudko opečieme z každej strany, aby sa nám zatiahla. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme strúčik cesnaku, soľ, korenie, majorán, vajíčko, hladkú múku. Ak   zobraziť celý recept…

Fitnes šalát s kuracím mäsom

Potrebujeme: kuracie prsia – 6 kusov 2 ks ľadového šalátu 15 cherry paradajok 3 zelené papriky 1 šalátovú uhorku 200 g červenej dyne 200 g tvrdého syra 0,5 dl olivového oleja 0,5 dl rastlinného oleja oregano cesnakový dresing 1 strúčik cesnaku grilovacie korenie toastový chlieb Ako na to: Mäso umyjeme, narežeme, jemne nasolíme. Pác: rastlinný   zobraziť celý recept…

Plnená roláda mäsom, kozím syrom a špenátom

Potrebujeme: 1 kg hovädzieho mletého mäsa 1 lístkové cesto 2 cibule 250 g kozieho syra 250 g špenátových lístkov korenie soľ mletú rascu červenú papriku čerstvý rozmarín olej Ako na to: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemno, dáme na panvicu orestovať, potom pridáme pomleté mäso, pridáme soľ, korenie, rascu, necháme zatiahnuť do hneda. Potom pridáme   zobraziť celý recept…

Bravčová sekaná v cestíčku

Potrebujeme: 300 g bravčovej sekanej 2 dl mlieka 2 vajcia 150 g hladkej múky soľ majorán 2 PL bravčovej masti olej cesnak 2 zemiaky Ako na to: Sekanú nakrájame na plátky. Zo zemiakov, múky, vajec a korenín spravíme cestíčko, osolíme ho a obalíme v ňom sekanú a opečieme na rozpálenej masti z oboch strán do   zobraziť celý recept…

Bravčové soté v zemiakovej placke

Potrebujeme: – 400 g bravčového alebo kuracieho mäsa – 1 cibuľu – 2 strúčiky cesnaku – olej – soľ – korenie – drvenú rascu – červenú papriku – sójovú omáčku – 150 g tvrdého syra na strúhanie – 1 sladko-kyslú omáčku (lečo) – 2 PL hladkej múky Zemiakové placky: – 500 g ošúpanych zemiakov –   zobraziť celý recept…

Čiernohorský rezeň

Potrebujeme: 500 g bravčového karé 200 g tvrdého syra 4 zemiaky 2-3 vajcia 1 strúčik cesnaku hladkú múku soľ korenie 1-2 dl mlieka masť majorán Ako na to: Karé nakrájame, naklepeme, osolíme, okoreníme a dáme odležať. Pripravíme cestíčko – nastrúhame zemiaky, pridáme do nich soľ, vajcia, múku, čierne korenie, mlieko, majorán – všetko dobre premiešame.   zobraziť celý recept…

Bravčové soté v zemiakovej placke

Potrebujeme: 400 g bravčového alebo kuracieho mäsa 1 cibuľu 2 strúčiky cesnaku olej soľ korenie drvenú rascu červenú papriku sójovú omáčku 150 g tvrdého syra na strúhanie 1 sladko-kyslú omáčku (lečo) 2 PL hladkej múky Zemiakové placky: 500 g ošúpanych zemiakov 200 g hladkej múky 2 strúčiky cesnaku 1 vajíčko soľ mleté čierne korenie majorán   zobraziť celý recept…

Bravčové rezne na kyslo

Potrebujeme: 400 g bravčové karé 1 väčšia cibuľa 2 pl bravčová masť 2,5 dl mlieko 1 PL hladká múka cukor ocot kôpor soľ korenie Ako na to: Rezne nakrájať, naklepať, osoliť. Roztopiť masť, prudko opražiť rezne, nechať ich zatiahnuť. Pridáme nakrájanú cibuľu, podlejeme, dusíme domäkka. Pridáme mlieko, vyšľahané s múkou. Nakoniec ocot, cukor, kôpor podľa   zobraziť celý recept…

Varené bravčové stehno s kôprovou omáčkou

Potrebujeme: 500 g bravčového stehna celé korenie (menšiu hrsť) bobkový list (4-5ks) 300-350 ml kyslej pochúťkovej smotany sušený kôpor 1 l mlieka hladkú múku cukor ocot soľ 50 g masla Ako na to: Do hrnca dáme vodu, soľ, korenie, bobkový list a uvedieme do varu. Vložíme umyté mäso a uvaríme domäkka. Kôprová omáčka: v hrnci   zobraziť celý recept…

Čevabčiči z bravčového mäsa

Potrebujeme: 700 g bravčového mäsa (stehno) soľ čierne korenie majorán hladkú múku olej alebo masť na vyprážanie na oblohu: cibuľu horčicu uhorku zaváranú Ako na to: Mäso nakrájame na menšie kúsky, 2-3 krát premelieme. Mäso osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, pridáme majorán a dobre premiešame. Dosku posypeme hladkou múkou, na ktorej obalíme vytvarované valčeky z   zobraziť celý recept…