Šalát z červenej kapusty

Na prípravu potrebujeme: 1/4 hlávky červenej kapusty,
2 natvrdo uvarené vajcia,
1 malá konzerva sterilizovaného hrášku ,
1 sterilizovaná kápia,
1 cibuľa,
4 kusy sterilizovaných uhoriek,
150 g postrúhaného syra,
1 téglik bieleho jogurtu,
200 ml vody ,
2 lyžice octu,
2 lyžice práškového cukru,
1 lyžica posekanej pažítky

Očistenú kapustu pokrájame na tenké rezance, osolíme a necháme odstáť asi 10 minút.

Potom ju sparíme vriacim nálevom z vody, octu a cukru. Prikryjeme a necháme vychladnúť.

Nálev zlejeme, pridáme nakrájanú cibuľu, kápiu, uhorky, posekané vajcia, pažítku a hrášok.

Nakoniec posypeme strúhaným syrom a zľahka premiešame

s jogurtom.

Dochutíme soľou a podľa chuti aj octom.




Loading Facebook Comments ...