Rezy Rigoletto

Suroviny: 250 g masla, 120 g práškového cukru ,
360 g hladkej múky, malinový džem
PLNKA:
250 g práškového cukru, 4 vajcia ,
200 g hrozienok, 150 g posekaných orechov ,
200 g posekaného kandizovaného ovocia
KRÉM:
3 vajcia, 300 g práškového cukru,
2 lyžice kakaa, 250 g masla,
POLEVA:
1 čokoláda na varenie ,
70 g stuženého pokrmového tuku

Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a napoly upečieme.

Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme malinovým džemom.

Plnka: Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista.

Penu nad parou zohrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame posekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka.

Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť

do rúry.

Krém: 3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha

nad parou.

K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.

Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s maslom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na plnku.

Necháme stuhnúť, potom pokrájame.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Rezy Rigoletto, 9.0 out of 10 based on 1 rating



Loading Facebook Comments ...

Rezy Rigoletto

Na prípravu potrebujeme: 250 g masla, 120 g práškového cukru,
360 g hladkej múky, malinový džem
PLNKA:
250 g práškového cukru, 4 vajcia,
200 g hrozienok, 150 g posekaných orechov,
200 g posekaného kandizovaného ovocia
KRÉM:
3 vajcia, 300 g práškového cukru,
2 lyžice kakaa, 250 g masla ,
POLEVA:
1 čokoláda na varenie,
70 g stuženého pokrmového tuku

Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a napoly upečieme.

Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme malinovým džemom.

Plnka: Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista.

Penu nad parou zohrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame posekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka.

Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry.

Krém: 3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha nad parou.

K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.

Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s maslom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na plnku.

Necháme stuhnúť, potom pokrájame.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Rezy Rigoletto, 9.0 out of 10 based on 1 rating